Choď na obsah Choď na menu

Atrakcie a zábava

20190518_123341.png

Turisti v hojnom počte prichádzajú do Paríža kvôli lákavým a neobvyklým atrakciám. Na niektoré z nich sa zameriame podľa prírodných živlov. Voda, zem a vzduch.

Najprv sa budeme zaoberať vodou v podobe rieky Seiny. Tri plavebné spoločnosti prevádzkujú v centre mesta vyhliadkové plavby po Seine loďou, Bateaux Mouches, Vedettes de Paris a Bateaux Parisiens.

V okrajových častiach mesta sú možné dobrodružné plavby v Canal Saint Martin a v Canal Ourcq, ktoré ocenia aj deti. Vedľa Canal Ourcq stojí skutočná vojenská ponorka, ktorá slúži na prehliadku zvedavým návštevníkom. Odporúčam absolvovať prehliadku s audioguidom, ktorý Vám podrobne popíše všetky zariadenia v útrobách ponorky.

baloniklogonov11w.png

Druhý prírodný živel je zem. Je všeobecne známe a hovorí sa, že metropola Paríž má v podzemí druhé mesto plné kanálov, chodieb, krýpt, priestorov po bývalých lomoch, podzemných trás metra, diaľničných tunelov, suterénov rôznych staníc, celkovo okolo 450 km. Jednou z najvyhľadávanejších možností ako sa dostať do podzemia sú Parížske katakomby. Pre návštevníkov k dispozícii celoročne s dĺžkou trasy 2,5 km, s konštantnou teplotou okolo 14°C. Vstup nájdete na námestí Denfert- Rocherau.

V bývalých lomoch sa nachádza tiež Aquarium de Paris so žraločím tunelom. Musée du vin s vínnymi pivnicami nájdete rovnako na pravej strane od rieky Seiny.

baloniklogonov11w.png

Modrý Ballon de Paris , ktorý sa vznáša vo vzduchu nad mestom z parku Andrého Citroëna, Vás vynesie do výšky 150 metrov a trvá to asi 15 minút. Výhľad z balóna stojí za to, prijateľná cena nezruinuje Vašu peňaženku. V deň letu nezabudnite overiť aktuálnosť prevádzky, závisí od meteorologických podmienok. V prípade nepriaznivého počasia je možné na mieste využiť let Vol virtuel.

Ktorý prírodný živel si vyberiete a chcete ho vyskúšať?

baloniklogonov11w.png

Zábavné parky si viac popíšeme v rubrike pre deti. Medzi najviac navštevované zábavné parky patrí Disneyland Paris, ktorý je vlastne z dvoch parkov – Parc Disneyland a Walt Disney Studios.

Prepad vlaku banditmi môžete zažiť v Mer de Sable a ak chcete byť viac na vzduchu a priblížiť sa galo-románskej atmosfére, určite oceníte tematicky ladený Parc Asterix, ktorý teší rovnako malých ako aj veľkých návštevníkov.

 

Príspevky

Parc Astérix

 
Celý príspevok
| Rubrika: Atrakcie a zábava | Fotografie: Parc Astérix | 0 Komentáre:

Disneyland

 
Celý príspevok
| Rubrika: Atrakcie a zábava | Fotografie: Magický Disneyland | 0 Komentáre: