Choď na obsah Choď na menu

Záhrady a parky

20190906_180813.pngJedna z najkrajších záhrad, do ktorej s veľkým potešením chodia rodičia s deťmi, sú Luxemburské záhrady. Cieľom obrovského záujmu je jednoznačne centrálny bazén, v ktorom si chlapci a dievčatá púšťajú historické lodičky. Druhou obľúbenou aktivitou je vozenie na poníkoch.

V západnej časti Paríža poskytne Jardin d´Acclimatation mnohé príjemné zážitky na jednom mieste. Spojenie záhrady so zábavným parkom, ukážkami exotických vtákov, je relaxom v lokalite Bulonského lesíka.

Tropická záhrada, alpská záhrada, japonská záhrada a náučný chodník sú súčasťou Jardin des Plantes, najobľúbenejším múzeom v areáli záhrady je Paleontologický pavilón s kostrami dinosaurov. Len 10 minút na pešo sa dá odskočiť do stále zachovaných gladiátorských arén zo stredoveku.

Vo východnej časti metropoly sa môžete zatúlať do bývalého poľovníckeho revíra francúzskych kráľov, do parku vo Vincennes vedľa stredovekého hradu. V blízkosti je ZOO park a Parc Floral.

Menšou, ale zaujímavou záhradou je Jardin du Trocadéro. Z nej budete mať krásny výhľad na Eiffelovu vežu alebo zájdite do  Aquarium de Paris v podzemí spočítať žralokov. Súčasťou parížskeho akvária je sekcia s medúzami a rôzne zaujímavé súťaže a predstavenia.

Máte radi pikniky? Potom by mohol byť pre Vás a Vaše deti príjemný park A. Citroëna, nad ktorým sa vznáša meteorologický balón. Ak budete mať šťastie na počasie, dá sa s ním vzlietnuť do 150 m výšky. V parku je množstvo utešených zákutí, niekoľko menších záhrad a skleníky s tropickými rastlinami. Park je vhodný na prvé pokusy s kolobežkami a bicyklami, pre dievčatá na promenády s ich kočíkmi.

Atraktívna a populárna je 4,5km dlhá trasa naprieč Parížom – La Coulée verte (Zelená cesta), na ktorej môžete nájsť ďalšie krásne zákutia uprostred mesta v bezpečnej zóne prakticky bez dopravy.

 

Príspevky

Parky

 
Celý príspevok
| Rubrika: Záhrady a parky | Fotografie: Parky | 0 Komentáre: