Choď na obsah Choď na menu

Zoo parky

20180508_134010.jpgAk Vaše deti milujú zvieratá a chceli by ste navštíviť niektorý zo ZOO parkov, dostupné sú hlavne dva menšie – Ménagerie v Jardin des Plantes, ktorá je súčasťou spomínanej záhrady s múzeami  a ZOO de Paris vo Vincennes v tesnej blízkosti s kvetinovým parkom Floral.

 Za návštevou do väčších ZOO parkov, do 50 km od Paríža viete ísť do SAFARI ZOO v Thoiry alebo za zoologickou záhradou, špecializovanou na mačkovité šelmy z celého sveta – Parc des Félins. V tejto  je možné absolvovať celú trasu neuveriteľnou prehliadkou na vlaku a ak chcete, môžete si to zopakovať na pešo.

Tip na asi 2 hodiny od Paríža

Pre Francúzov najviac preferovaným ZOO parkom, ktorý sa nachádza na piatom mieste na svete medzi najkrajšími, je ZOO Parc de Beauval. Emblémom parku sú jednoznačne pandy veľké, ktoré sem boli špeciálne prevezené v roku 2012 z ich domovskej krajiny, z Číny. Párik pandy veľkej sa dočkal v roku 2017 mláďatka, ide o vôbec prvú pandu narodenú na území Francúzska. Každoročne sa Beauval teší mimoriadnej pozornosti nielen medzi odborníkmi, ale hlavne medzi návštevníkmi.

Výlet za pandou veľkou je  skvelým doplnkom pri návšteve zámkov v údolí rieky Loire, prezývanom aj Údolie kráľov. Rada Vám vysvetlím podrobnosti.

 

Príspevky

Zoo parky

 
Celý príspevok
| Rubrika: Zoo parky | Fotografie: Zoo parky Francúzska | 0 Komentáre: