Choď na obsah Choď na menu

Záhrady a parky

20190324_084702.pngPohľad na zelené plochy je pre Parížanov ako balzam na dušu. Keď vyjdú zo svojich malých parížskych bytov, naplno profitujú z krásnych záhrad, rozľahlých parkov, ihrísk a neváhajú zájsť aj do okolitých lesov, ktoré sú v okrajových častiach Paríža.

Rozmanitosť kvetinových záhonov v celom meste je ako botanická prehliadka. Ako ste na tom Vy? Užívate si prechádzky na čerstvom vzduchu a pritom športujete, venčíte svojho psa alebo robíte spoločnosť svojim deťom pri prvých pokusoch na bicykli? Možno si chcete užívať dlhý romantický rozhovor vo dvojici a byť v krásnych zákutiach. To všetko sa dá robiť aj v metropole.

Multifunkčnosť Luxemburských záhrad poskytuje oddych a aktivity pre všetky vekové kategórie. Tuilerijské záhrady Vás uvítajú v centre mesta, kde sa budete cítiť ako Parížan. Komfort intimity nájdete v nedávno obnovenej záhrade Alberta Kahna, ideálnej na promenády vo dvojici.

Jardin des Plantes alias Záhrada rastlín so skleníkmi, alpskou a japonskou záhradou, zverincom bude Vaším cieľom pri náučných a botanických prechádzkach.

Bývalá stará železnica naprieč mestom v dĺžke 4,5 km je dnes La coulée verte. Krásne zákutia plné rastlín Vás budú sprevádzať počas celej trasy až po Parc de Vincennes. Park je lesíkom na okraji Paríža, kde sa môžete plaviť na loďke po jazierku, deti sa môžu voziť na poníkoch, hneď vedľa je Parc Floral a ZOO park.

Ak sa vyberiete na opačnú stranu mesta, v ktorej Bulonský lesík nechal vyniknúť múzeu Fondation Louis Vuitton, v neďalekom areáli Jardin d´Acclimatation si môžete užiť atrakcie v zábavnom parku. Na opačnom brehu Seiny si môžete vychutnať ďalší zelený priestor v Parc de Saint Cloud, ktorý je na predmestí Paríža.

 

Príspevky

Parky

 
Celý príspevok
| Rubrika: Záhrady a parky | Fotografie: Parky | 0 Komentáre: