Choď na obsah Choď na menu

Prehliadky podrobne

Ma carte de ParisPrehliadky môžu byť peši, na bicykli alebo miestnou dopravou.

Výnimočné kultúrne dedičstvo, ktoré v Paríži vidno takmer na každom kroku, je úžasnou ukážkou architektúry, umenia, histórie. Aj v mnohých regiónoch Francúzska môžeme spoznať bohatú a zaujímavú históriu, pochopiť mentalitu národa, pestrosť regiónov, dozvedieť sa viac o mestách, o historických súvislostiach, spoznať profily mnohých osobností z minulosti. 

Objavovať Paríž v sprievode skúseného sprievodcu je možnosť ako sa ponoriť priamo do centra diania, priamo do atmosféry mesta. Pamiatky „ožijú“, ak si o nich vypočujete podrobnosti z minulosti a aj to čím žijú dnes. Mesto sa k Vám priblíži, bude sa Vám zdať známejšie. Lokálny sprievodca Vám umožní vidieť aj tie miesta, ktoré si bedekre nevšímajú alebo sa o nich zmieňujú len okrajovo.

Prehliadkou s osobným sprievodcom môžete spoznať spôsob života Parížanov, ich obľúbené reštaurácie, všímať si ich štýl obliekania, ba možno odpozorovať ich „art de vivre“ (umenie žiť). Zastaviť čas a vychutnať si správny moment.

Váš sprievodca sa bude venovať len Vám a umožní Vám vidieť Paríž tak, ako by ste boli priateľom sprievodcu. Ak ste prišli ako turisti, môžete odísť ako Parížania alebo sa nimi stať počas Vašej návštevy. Prehliadky sú autentickými ukážkami šarmu a elegancie mesta, spoznáte skryté miesta pred húfmi turistov, necháte pracovať svoju predstavivosť ako sa žilo kedysi a dnes. Tiež živé diskusie domácich obyvateľov a ich prístup ku každodenným záležitostiam sú spôsobmi ako vnímať mesto vcelku so všetkým, čo k nemu patrí. Rôzne zamerané múzeá, fasády domov, stopy času na budovách, okrasné záhrady, gestá obyvateľov, úsmevy obchodníkov, vône a pachy na uliciach, množstvo veľkých a malých svetiel, dizajnové výklady...to všetko a ešte viac je Paríž.

„Mám rada cestovateľov, ktorí sú objaviteľmi, ktorí sú zvedaví, chcú sa veľa dozvedieť, túžia sa dotknúť a neboja sa degustovať dovtedy nepoznané. Najviac som rada, keď vidím nadšenie a chuť, keď sa moji klienti neboja experimentovať, zaujímajú sa o záhady z minulosti . Teším sa, keď mi povedia ako ich deň obohatil, že zahasili svoj smäd, dozvedeli sa niečo nové, čo predtým nevedeli. Ja sama som fascinovaná neobjasnenými príbehmi a okolnosťami ako je napr. tajomný úsmev Mony Lisy.“

Viera Ďurčaťová